miércoles, agosto 27, 2008

Verge de Núria - 8 Setembre


Prompte cel·lebraré el meu sant, i m'agradaria compartir en vosaltres la història de la Verge de Núria, que segur que molts no coneixereu.

El santuari de la Verge de Núria, es troba a la Vall de Núria (Girona), a 2.000 metres d'altura del nivell de la mar i accesible amb un trenet de cremallera.

La llegenda diu que cap l'any 700, San Gil, sant d'origen atenentse residí al vall, i va tallar una imatge de la Verge que amagà en una cova al vore's obligat a fugir del vall quan els romans iniciaren una persecució contra els cristians. Junt a la Verge deixà amagada l'olla que utilitzava per a fer el dinar, la creu que tenia per a les seues oracions i la campana amb laque cridava als pastors per a que vingueren a dinar.

A 1072 un peregri de Dalmacia, per revelació divina anà a la vall a buscar la imatge. Va construir una capella i cap al 1079 trobà la imatge, junt a la creu, la campana i l'olla i ho porta a la capella.

Fins als nostres dies ha arribat una curiosa tradició: les dones que volen tenir fills coloquen el seu cap bai de l'olla de San Gil i fan tocar la campana. Cada repic representa un fill que s'espera que la Verge beneisca. Els pastors consideraen a la Verge, patrona de la fertilitat. Des de 1983 és també patrona dels esquiadors catalans.

No hay comentarios:

Maria Vázquez

Esperemos que algún día se te reconozca como mereces.

Suerte niña!! Dios te ama!!